Advertisement
W 1870 roku w Alzacji naliczono około 270 browarów, co świadczy o wielkich i długich tradycjach warzenia piwa. Dzisiaj Alzacja wciąż jest pierwszym regionem Francji pod względem ilości wytwarzania tego złocistego napoju . Warzy się tutaj 50% produkcji piwa produkowanego we Francji. Najlepszym sposobem na zakosztowanie alzackiego piwa jest zwiedzenie jednego z browarów.
- Hochfelden: Météor - Tel. +33 3 88 71 73 73
- Strasbourg : Kronenbourg - Tel. +33 3 88 27 41 58 - Fax +33 3 88 27 42 06
- Schiltigheim : Adelshoffen - Tel. +33 3 88 83 90 20 Fischer - Tel. +33 3 33 82 00 - Fax +33 3 88 33 82 43 Schutzenberger - Tel. +33 3 88 33 14 67 Heineken - Tel. +33 3 88 19 58 00 - Fax + 33 3 88 19 58 00
Fischer Tradition jest gładkim, złożonym piwem pszeninym, o owocowym i kwiecistym zabarwieniu. Sugeruj to jako aperatif lub z zimnymi mięsami, serami i choucroute (Kiszona kapusta). Zamknięte w tradycyjny sposób ceramicznym tak zwanym "patentem", w rzeźbionej butelce o pojemności 0,65l.
Fischer (Pecheur) znajduje się w Schiltigheim w Alzacji.
Alk 6% ; Eks 13,10%.
Podłącz się do naszego kanału RSS , a najnowsze wpisy trafią wprost do Twojego komputera.
mam właśnie w rękach piwo Fisher, import z Francji. W składzie, na butelce, stoi jak byk, że piwo jest ze słodu jęczmiennego i zawiera kukurydzę. Nic nie ma o pszenicy!
OdpowiedzUsuń